S z a l l e r d a m
jöttünk láttunk szíttunk
2007-09-25
emigrásultság
Nézem a Ninocska c. filmet a filmmúzeumban és a végén egy magyar nevet látok feltűnni (forgatókönyvíró: Melchior Lengyel). Összedobtam gyorsan egy listát, hogy mikor merre botlottam magyar vonatkozású dolgokba emigrációm első évében.
Először is itt van Éva Besnyő, a leghíresebb holland fotóművész. Kiállítása a Robert Capa retrospektívvel együtt volt látható, merthogy Budapesten szomszédok voltak, illetve az első munkát is Évának köszönhette az akkor még Endre néven ismert "Cápa".
Aztán a Corneille kiállítás a CoBrA múzeumban. Budapesten szállta meg az ihlet, ott találta meg egyéni stílusát a Koppenhága-Brüsszel-Amszterdam művésztengely egyik alapítója.
Az operaház leköszönő igazgatója szintén magyar. A binnen bantammerstraati fényképész dettó. Az ikonkereskedő. Az amszterdami szabadalmi ügyvivő, aki nem én vagyok. A kb. 2000 magyar prostituált. Yonderboi, HS7, PASO, pozvakowski, Subscribe, mind mind visszatérő vendégek.
Az a rengeteg kolléga és ismerős, aki járt Magyarországon, mind el van ájulva a látottaktól. Volt, aki 35 fős rögbicsapattal ment, volt, aki egyedül kerékpáron, a többség repülővel, egy tartalmas hétvégére. A legütősebb sztori talán Michaelé, aki egy hágai cigányzenekarral ment cimbalmot venni. Öten egy Ladában, sok-sok fokhagymával és szalonnával...
Beli Buba and "special guest" Kató:

Szaller 16:07  
3 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 


profildamdallamdam

klikkdamannodam



BLOGGER