S z a l l e r d a m
jöttünk láttunk szíttunk
2007-05-15
tadam
Gondoltam, írok gyorsan valamit, ha már egyszer új dizájnra futotta az időmből. Telnek a munkás hétköznapjaim, a legérdekesebb események még mindig Budapesten esnek meg velem, de ez a blog másról szól. Jól elszaladt az idő, lassan letelik a kilencedik hónap is, ami a holland bürokratáknak pont elég volt, hogy az adókedvezményemről szóló döntést megszüljék. Nem kell kapkodni, nem kell stresszelni: ami jár, az jár, csak meg kell találni a megfelelő jogszabályt / könyvelőt / ügynökséget / orvost / ügyvédet / szponzort.

Eddig ez a leghosszabb külföldi tartózkodásom, egyben ez a legkevésbbé szimpatikus ország, ahol jártam. Félreértés ne essék, szeretek itt lenni, csak nehéz megnevezni az okokat. Talán a jóléttel együtt járó lustaság és nemtörődömség piszkálja a begyemet, illetve az, hogy itt sokkal nagyobb a kommersz kategória, én meg mindig válogatós voltam. Sosem szeretem, amit le akarnak nyomni a torkomon, viszont a saját ízlésemnek megfelelőt nehéz megtalálni ebben a nagy, lapos országban. Na jó, fogyasztási cikkekből van minden, de kulturális fronton Budapest verhetetlen. Kíváncsi vagyok, ezt az álláspontomat tartom-e majd az egyhónapos Holland Festival, vagy a Pinkpop után. Ismerve az itteni szürkeállományt és szórakozási módokat, valószínűleg igen. Majd mindenről beszámolok, de előtte András invitálását elfogadva meghallgatok egy zwollei bluest.
Szaller 22:07  
3 Comments:
  • At 2007. 05. 18. 12:05, Anonymous Névtelen said…

    És milyen volt a zwollei blues? Siirós? :)

     
  • At 2007. 05. 20. 20:38, Blogger Szaller said…

    öreguras blues a nagyszínpadon, fiatalos rockabily a kocsmában, mindenfelé holland emberek (ami amszterdam után kissé szokatlan volt)
    biertje biertje biertje háromig

     
  • At 2007. 05. 21. 14:44, Blogger Unknown said…

    Ez osszevag azzal, amit Viktor mond, Budapest verhetetlen kulturalis kinalatban; pl. vagy 5x annyi programot kinal, mint a dupla akkor a lelekszamu Sydney.

     
Megjegyzés küldése
<< Home
 


profildamdallamdam

klikkdamannodam



BLOGGER