S z a l l e r d a m
jöttünk láttunk szíttunk
2007-05-01
koninginnedag

Hollandiában az a szokás, hogy az ünnepelt ajándékozza meg a vendégeket. Adódik a kérdés, hogy vajon mi történik a királynő születésnapján? Mire számíthatunk mi, egyszerű polgárok? Eddig úgy tudtam, ilyenkor nagy utcai mulatság van, meg bolhapiacozás, vidámság, kulturált szórakozás. Mondanom se kell, nem az lett belőle.

Odáig stimmelt pedig, hogy Koningennedag alkalmából mindenki narancsba öltözött és kacatokat árult, de a többi már csak mese. Valójában mindenki iszonyatosan berúgott és őrjöngött és szemetet zabált és szemétdombokat hagyott maga után. Minden ablakból, kávéházból, autóból, hajóból üvöltött a zene, pedig itt hétköznapokon is a kelleténél több a decibel. Az alkotóelemek adva voltak: tömeg, zene, kaja, pia, amiből fesztivált, karnevált, parádét, vagy legalább egy critical masst kellett volna gyúrni, de ami itt volt, az maga volt a káosz.

Mert vajon mi más ajándékot adhatna a királynő a szabályok országában, mint hogy egy napra behunyja a szemét. Reggel viszont mindenki frissen vasalt ruhában igyekszik a munkahelyére és nem marad utánuk más, csak a szemét.
Szaller 12:26  
1 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 


profildamdallamdam

klikkdamannodam



BLOGGER