S z a l l e r d a m
jöttünk láttunk szíttunk
2007-03-12
Jong, a hentes
Szallerdam titkos szegletei 3. rész

Talán említettem már, hogy a holland barbárok még nem ismerkedtek meg a főtt ételek elkészítésének misztikus tudományával, ezért sanyarú testünket többnyire szendvicsekkel tartjuk életben. Nem mondom, hogy rossz a választék, de fél év után azért rá lehet unni a fantáziátlan vaj-sonka-sajt-paradicsom-alapú alkotásokra. Nagy szerencse, hogy egyik kollégám elvitt Jonghoz, a henteshez, aki a lehető legmagasabb szinten űzi a gasztronómiát. Túlzás nélkül, nála lehet kapni a város legjobb szendvicseit, pedig az utcáról csak egy nagy húsospultot látni.

Ha valaki beljebb merészkedik, a hátsó traktusban megtalálhatja a város legjobb alapanyagait, amelyekből jobbnál jobb kajákat készít Jong és családja. Ha valaki csirkehúsos szendvicset kér, a húst frissen sütik hozzá, a kenyeret helyben készítik, de van náluk frissen facsart narancslé, bio élelmiszerek, szószok, lekvárok, borok, fűszerek.

Minden sokkal ízletesebb itt, mint a láncáruházakban, legyen az egy főttkolbászos-mézes-mustáros szendvics, vagy az én nagy kedvencem a friss mozzarellás zsemle pestóval, rukolával, szárított paradicsommal és fenyőmaggal. Igen, ezt egy hentes készíti. :-) Mellesleg bármelyik amszterdami pincér vehetne tőle kiszolgálási leckéket.

Utrechtsestraat 37. Csütörtökön zárva.
Szaller 13:48  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 


profildamdallamdam

klikkdamannodam



BLOGGER